Skip to main content
salesvanzari

Cum sa distrugi prezentarile celorlalti

Larry LessigTipul din imagine este Larry Lessig, profesor de drept la Stanford si ”avocat” al libertatii de expresie, impotriva extinderii excesive a drepturilor de autor. Am mai scris despre el, pentru ca este autorul metodei de prezentare care ii poarta numele.

Metoda Lessig presupune 240 de slide-uri intr-o prezentare livrata in 20 de minute. Spre deosebire de alti prezentatori, Lessig nu se misca prea mult pe scena, nu gesticuleaza prea mult, nu face teatru. Nu are nevoie, pentru ca prezentarea lui este un asalt fara precedent asupra ochilor, urechilor si mintii participantilor la conferinta. Lessig spune mereu o poveste, pe care o asculti cu sufletul la gura, pentru ca este imposibil sa intelegi unde vrea sa ajunga, stiind de unde a plecat. Succesiunea de imagini de pe ecran te tintuieste in scaun, iti ”prajeste” creierul, nedandu-ti timp sa te gandesti la altceva.
Cand, in sfarsit, afli poanta prezentarii, te simti usurat, incantat si … convins.
Intr-o lume ca a noastra, in care participarea la prezentari este un exercitiu de rezistenta la plictiseala, in care prezentarile sunt anoste, plate, de ce sa-ti propui sa iesi in evidenta cu o prezentare buna? De ce sa nu tragi storurile peste prezentarile celorlalti uimind audienta precum un proiector de aviatie in mijlocul unei duzini de lumanari tremurand in vant?
La urma urmei, ai venit la eveniment pentru a-ti face cunoscut mesajul si speri sa si-l aminteasca dupa ce vor fi plecat. Esti in competitie cu ceilalti. De ce sa le oferi o sansa, fie ea cat de mica? De ce sa isi aduca aminte de tine o luna, in loc de 10 ani?
Pentru o demonstratie accesati o prezentare a lui Lessig la http://www.youtube.com/watch?v=7Q25-S7jzgs sau prezentarea la proiectul Girl Effect (click pe nume).

La Consult Blue noi facem cursuri de prezentari comerciale diferite de cele realizate de alte companii. Noi facem cursuri de prezentari care vand. La aceste cursuri prezentam atat metoda Larry Lessig, cat si metoda Kawasaki. As zice ca metoda Kawasaki este calea catre profesionalism in prezentari, in timp ce metoda Lessig este calea spre maiestrie, o metoda pentru avansati. Prin urmare, nu va sfatuiesc sa practicati metoda lui Lessig, pana cand nu sunteti foarte buni facand prezentari de succes in metoda Kawasaki (click pentru a ajunge la postarea dedicata lui Kawasaki).
Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply