Skip to main content

Acum doi ani am trecut de la blog, la vlog. Am deschis canalul de YouTube Salesman Pride și am postat 89 de filme.
Filmele astea nu se fac ușor. Uneori stai ore întregi la un film de câteva minute. Chiar și un film de 1 minut îmi ia cel puțin două ore, pentru că mă încăpațânez să fac ceva nou la fiecare film.
A trebuit să petrec sute de ore ca să învăț despre fotografie, lumini, microfoane, camere foto și camere video, editare video, story telling etc. Am făcut o captură de ecran din pagina mea de LinkedIn Learning, pe care vedeți ultimele cursuri pe care le-am făcut doar pe această platformă.
LinkedIn Learning
Mi-am luat o certificare în editare audio în DaVinci Resolve Studio 17.
Am cheltuit cateva mii de euro pe echipamente, cursuri, licențe software. Am câștigat câteva contracte datorită canalului de YouTube. Mi-am recuperat investiția. Nu mă plâng.
Dacă nu mi-aș fi descoperit un hobby în făcutul filmelor, n-aș fi putut face față. A fost prea mult. Prea intens ca să fi reușit fără să îmi placă.
Nu regret nici un minut. Nu regret, pentru că am descoperit o lume nouă și fascinantă.
A fost ca atunci când am hotărât să merg la dansuri latino și am luat lecții vreme de doi ani.
Aici vreau să ajung: lumea asta în care trăim e atât de minunată și de vastă încât nu vedem decât o mică parte din ea. Merită ca periodic să încerci ceva diametral opus de ceea ce faci de obicei. Ceva ce n-ai mai făcut niciodată. Și când încerci acest ceva nou, aruncă-te cu entuziasm în noua activitate. Învață și minunează-te ca un copil. Așa vei simți bucurie și vei simți că trăiești cu adevărat.

Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply