Restaurantele sunt o afacere deosebit de competitiva. Locatia, specificul, nivelul preturilor si calitatea serviciilor definesc oferta unui restaurant. La fiecare colt pandeste un competitor gata sa imite sau sa ofere preturi mai mici.
Caru cu Bere este localizat in mijlocul Bucurestiului, intr-o cladire de patrimoniu, de o frumusete aproape ireala. De la preluarea cladirii de catre omul de afaceri Dragos Petrescu, proprietarul lanturilor City Grill, La Mama si Buon Giorno, cladirea a fost renovata pentru a-i reda un aer interbelic.
Meniul este specific romanesc si este tiparit pe hartie invechita. Mancarea este gustoasa, la preturi moderate (prea mici, fata de ceea ce ar putea cere). Vinul romanesc se ofera la carafa sau la sticla, fiind disponibila o varietate buna de vinuri din cele mai renumite podgorii romanesti.
Oaspetii sunt delectati in fiecare seara de ansambluri folclorice si de lautari care se plimba prin saloanele restaurantului. Strainii, dar si romanii, se aduna ciorchine la balcoane sau la parterul restaurantului pentru a vedea spectacolul. Cei mai indrazneti se prind in hora sau danseaza perinita, in timp ce prietenii ii imortalizeaza cu aparatul de fotografiat sau cu telefonul. E multa voie buna: incet, incet, seara devine una memorabila. Stii asta dupa numarul de flash-uri ale aparetelor de fotografiat.
In centrul parterului troneaza un bar, pentru cei care se multumesc cu o halba de bere, sau care nu au fost destul de prevazatori sa-si faca o rezervare cu cel putin o zi inainte. La urma urmei, de aici se vede cel mai bine spectacolul.
Langa bar, intr-o camera deschisa, este amenajat un magazin cu suveniruri. De aici poti achizitiona cesti, halbe, tricouri, tacamuri si alte obiecte inscriptionate cu logo-ul restaurantului. O ilustrare a ideii de a valorifica fiecare metru patrat de spatiu si fiecare oportunitate de a-ti servi clientii si de a creste valoarea consumului/ client.
Caru cu bere s-a impus de la preluare ca o atractie obligatorie pentru turistii straini, ca un popas pitoresc pentru companiile care gazduiesc parteneri sau clienti din strainatate si ca un loc de petrecere a unei seri reusite cu prietenii pentru bucuresteanul obisnuit.
Este o dovada ca succesul se obtine prin diferentiere fata de competitie si printr-o pozitionare reusita.
Asta nu e un advertorial prea reusit.Incepe cu informatie eronata, nu cred ca mai are vre un procent din La mama, s-au despartit de ceva vreme, si nu inteleg de ce daca ii tot merge atat de bine are nevoie de genul asta de reclama, alaturi de bombardamentul de cvasi- advertoriale de pe zf si alte publicatii mediapro.
Stilul de scris pe care il abordati in rest ma face sa va citesc constant nu genul asta de articole.
Draga Andrei,
nu stiam ca a vandut la La Mama.
Imi pare rau ca nu ti-a placut postarea – nu-mi ies nici mie toate la fel de bine.
Am fost la Caru cu Bere acum cateva seri cu cativa parteneri din strainatate si au fost foarte incantati. Mi se pare un concept reusit. Este plin pana la refuz si cred ca e o masina de facut bani pentru patron. Din punctul asta de vedere mi se pare admirabila reusita lui. Te asigur ca nu am nicio legatura cu Dragos Petrescu (nu l-am mai vazut de vreo 2 ani) si nici nu am vreo intelegere cu compania sau oricine altcineva sa le fac reclama.