Skip to main content
politicasalesvanzari

Criza guvernamentala, paiul care poate rupe spinarea magarului

last+straw+that+broke+the+camels+backMulte companii romanesti au suferit scaderi foarte semnificative ale afacerilor. Multe reprezentante de multinationale sunt puse la zid de birourile coordonatoare care le cer imperativ sa obtina vanzari mai mari, sau sa inghita o restructurare de proportii.

Multe dintre aceste companii faceau afaceri bune cu statul, numai ca in primul semestru a fost saracie mare de proiecte. Doar cateva proiecte amanate si contestate anul trecut au aparut la orizont starnind o lupta demna de o haita de caini flamanzi.
La inceputul acestui semestru au inceput sa apara cateva proiecte de mari dimensiuni (cel putin in IT). Companiile s-au pozitionat la ministri si in fata partidelor guvernamentale (PSD si PDL) sperand sa umfle potul la final de an si sa-si mai oblojeasca ranile.
Criza guvernamentala strica socotelile tuturor: si ale companiilor, dar si ale politicienilor care, nu fac nimic degeaba, nu asa? Se pune problema daca proiectele continua, daca nu se vor pierde finantarile, daca cei ce stateau in pole position sau la conducerea cursei isi mai pastreaza pozitia.
Lumea de afaceri este bulversata. IT-ul se uita consternat la guvern asteptand sa-l bata cineva pe umar si sa-i spuna ca a fost o gluma. Nu e o gluma, e adevarat! Intrebarea este, e rau? sau ma agit degeaba?
Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply