Skip to main content
book review

Book review: David and Goliath: Underdogs, Misfits and the Art of Battling Giants

gladwell malcolm david and goliath bookCred ca daca as fi invitat acasa la Malcolm Gladwell, i-as citi pe furis biletelele lipite pe frigider. Daca as fi prieten cu contabilul lui, i-as citi declaratiile fiscale. Eu citesc tot ce scrie Malcolm Gladwell.

Nu-i de mirare ca luna trecuta am dat preorder pentru noua lui carte: David and Goliath: Underdogs, Misfits and the Art of Battling Giants si am si citit-o. De fapt, n-am avut rabdare sa o citesc. Am cumparat-o de pe Audible.com si am si ascultat-o intre timp.

Suntem obisnuiti sa crede ca intr-o disputa intre un gigant si un maruntel, gigantul va castiga aproape intotdeauna. Vedem doar puterea gigantului, dar nu vedem niciunul dintre inconvenientele puterii. Daca esti masiv, nu esti rapid. Daca esti bogat, esti puternic, dar si vulnerabil. Cand nu ai nicio sansa, nu ai nimic de pierdut, iar cand nu ai nimic de pierdut, abia atunci devii periculos pentru cineva care are totul de pierdut.

Daca David ar fi luptat cu Goliath, asa cum credea gigantul ca trebuie sa se desfasoare lupta, atunci el ar fi pierdut, dar David nu a cazut in aceasta capcana. El a mutat lupta la distanta, a facut din viteza, precizie si surpriza factorii decisivi si, in aceasta noua perspectiva, gigantul a fost invins.

Cum se explica numeroasele victorii repurtate de cei mai slabi impotriva celor puternici de-a lungul istoriei, dar si in zilele noastre? In razboi, in afaceri, in sport, in politica?

Aceasta carte este ghidul celor slabi care se confrunta cu cei puternici. Este o carte care ni-i arata pe cei puternici cu toate slabiciunile lor. E o carte in care se vorbeste despre legitimitatea puterii, despre revolta si nesupunere, despre depasirea tiparelor conventionale, despre indrazneala, ingeniozitate si determinare.

Te-ai confruntat vreodata cu un oponent mai puternic? Crezi ca ti se va mai intampla in viitor? Atunci trebuie sa citesti aceasta carte si sa deprinzi arta de a te bate cu gigantii si de a-i invinge!

Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply