Eu folosesc un smartphone cumparat de Teamnet Int. Nu e al meu, eu doar il folosesc. I-am pus o folie protectoare pe ecran.
Sotia mea, Ina, foloseste un smartphone cumparat de angajator. Desi are un ecran urias, nu i-a pus o folie protectoare.
Am cumparat o masina de spalat in 2008, cand ne-am mutat in casa cea noua. Intr-o zi am lovit-o din greseala. Am simtit lovitura in inima. M-am aplecat sa vad daca nu s-a zgariat. Eu nu spal rufe, iar masina de spalat sta in toaleta de serviciu. Ce conteaza daca s-a zgariat?
Intr-o zi, acum 4 ani, frigiderul de pe terasa n-a mai vrut sa porneasca. A doua zi Ina m-a manat la magazin, de unde am cumparat unul nou. A treia zi tatal meu a reparat vechiul frigider, care merge si acum.
Ceea ce avem aici sunt doua mentalitati deosebite:
- Mentalitatea „Durable Goods” care spune ca trebuie sa-ti cumperi lucruri bune, trainice, care sa te tina o viata. Orice achizitie este o investitie. Lucrurile nu se schimba pana cand nu si-au asigurat un „return on investment” solid. Lucrurile care nu mai merg se repara, nu se arunca.
- Mentalitatea „Repaceable Goods” care spune ca totul se invecheste. Daca ceva se zgarie, nu-i bai: cumparam altul. Lucrurile nu au suflet: te folosesti de ele si le arunci, nu te atasezi de ele. Daca reparatia costa prea mult sau necesita prea mult timp, le arunci si iei altele.
http://liviumihaiu.ro/2011/02/01/de-ce-crede%C8%9Bi-ca-acest-film-a-fost-interzis/