Skip to main content
book reviewmanagementmarketing

In cautarea avantajului competitiv

Porter Competitive Advantage

Problema avantajului competitive este critica pentru orice companie: nicio companie nu va supravietui pe termen mediu sau lung daca nu reuseste sa creeze, sa mentina si sa exploateze un avantaj competitiv.

Cartea lui Michael E. Porter, „Competitive Advantage: Creating and Sustaining Superior Performance” reprezinta un ghid complet pentru intelegerea si definirea avantajului competitiv.

Porter porneste de la definirea strategiilor competitive posibile si apoi ofera cititorului interesat modelul de intelegere a avantajului competitiv in contextul industriei si al companiei. Dupa ce studiaza cele cateva tipuri de avantaje competitive posibile, Porter ofera explicatii pentru modul in care se manifesta avantajul competitiv in contextul industriei si in raport cu competitorii.

Cartea este un pic academica si necesita rabdare pentru a o parcurge in intregime, dar la finalul acestei lucrari devii expert in competitie.

Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply