Skip to main content
economie

Nota de plata pentru dezmat

payment bill
Actuala criza mondiala nu isi are originea in Romania si nu exista nimic ce ar fi putut fi facut pentru a nu fia afectati. Ceea ce se putea face, era sa avem o economie mai solida decat avem astazi.

Slovacia, o tara similara cu Romania ca nivel de dezvoltare, a facut reforme cat timp noi ne-am bucurat de beneficiile perioadei formidabile de crestere dintre 2001 si 2008. Economia slovaca este mai solida decat cea romaneasca si intampina criza din spatiul euro, in care a intrat la 1 ianuarie. 
Am fi putut face si noi asta. In loc de asta, am crescut numarul angajatilor in administratiile locale si in administratia centrala cu aproape 50% intre 2004 si 2005. Guvernele noastre au cheltuit banii in dusmanie, iar sectorul privat s-a indatorat de parca urma sa-i prindem din urma pe americani in 10 ani. Cetatenii s-au indatorat si ei intr-o frenezie a consumului. Companiile au investit in imagine si status, in extindere prin volum si nu in competitivitatea adevarata.
Acum vom plati nota. Cu 34% declin al importurilor in ianuarie 2009 fata de ianuarie 2008, e clar ca economia se reajusteaza la realitate. De ce oare ne prind mereu crizele pe picior gresit?
Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

One Comment

  • Dan Selaru spune:

    Din acelaşi motiv care face ca iarna să ne ia prin surprindere an de an. Trăim într-o realitate paralelă, sperăm absurd ca lucrurile să nu se întâmple. De proşti.

Leave a Reply