Daca vrei sa atragi atentia in publicitate, atunci folosesti aluzii sexuale. Reclamele care fac aluzie explicit sau mai putin explicit la sex sunt foarte numeroase. Nu am o statistica, dar pun pariu ca cel putin o treime contin aluzii transparente.
Pe Facebook sau pe Twitter, cei care fac postari cu tenta sexuala aduna rapid „followers”.
Am facut o cautare pe Google Fight, pe intreg web-ul, iar lupta dintre sex si profit a fost castigata de sex. Vorbim mai des despre sex, decat despre profit.
Aceeasi comparatie intre sex si fericire este castigata devastator de „sex”:79,5 milioane de referiri, fata de 2430. Credinta (faith) sta mai bine: pierde la 17,1 milioane de referiri.
Ceea ce vreau sa spun, este ca natura noastra umana este atat de puternica incat „sexul” ne atrage atentia mai mult decat orice. Nu trebuie sa ne fie rusine: este inscris in genele noastre.
Ca marketeri si vanzatori trebuie sa stim doar ca oamenii au aceasta tendinta si sa o folosim etic in favoarea noastra. De ce etic? Pentru ca semenii nostri sunt inteligenti si vor sanctiona abuzul; vor simti ca incercam sa ii manipulam si vor raspunde anuland strategia bazata pe stimularea interesului pentru sex.
Este motivul pentru care reclamele de prost gust nu vand.