Skip to main content
economiepolitica

Solidaritate sociala – pe dracu!

social justice coverStanga agita tot timpul steagul justitiei sociale. In realitate, ceea ce rezulta din aplicarea justitiei sociale este pura injustitie.

Sistemul asigurarilor de stat de pensii, care este o manifestare a justitiei sociale asa cum este vazuta de stanga, este in fapt o schma Ponzi, un joc piramidal de tip Caritas, o bomba sociala:
  1. Cei ce contribuie cel mai mult la bugetul asigurarilor sociale, primesc cel mai putin raportat la contributia totala (angajatii de rand, liber profesionistii).
  2. Cei care contribuie cel mai putin (armata, justitia, politia, serviciile secrete si altii) primesc mai mult decat cei care au contribuit cel mai mult.
  3. Cei care nu contribuie deloc, primesc totusi pensie.
Sistemul de asigurari de sanatate, bun numai daca ti-a iesit un furuncul pe nas, este la fel de aberant:
  1. Un salariat care plateste contributia 20 de ani si apoi are o luna in care fie angajatorul nu a mai platiti, fie a demisionat si nu a platit, nu mai are dreptul la servicii medicale gratuite.
  2. Un proaspat angajat, care nu a contribuit nicio luna, are dreptul la servicii medicale.
  3. Administrarea sistemului de sanatate costa mai mult decat sistemul de sanatate. CNAS si Ministerul Sanatatii impreuna cu Directiile de Sanatate Judetene costa mai mult decat bolnavii.
As putea continua, dar nu are rost. Adevarul este ca stanga a pus in practica un sistem Robin Hood care ia de la clasa mijlocie si da celei de jos si, atentie!, smecherilor din clasa superioara cu pozitii si influenta in politica.
Este un sistem care protejeaza smecheria si lenea, dar penalizeaza munca si responsabilitatea sociala a celor care muncesc, castiga bani si isi platesc impozitele.
Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply