Skip to main content
freakonomysalesvanzariviata

Succesul e pentru cei frumosi si inalti!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UEho_4ejkNw&feature=colike[/youtube]

 

 

Ne place sa credem ca succesul vine in functie de munca, de merite sau de noroc. Vorbim despre egalitatea sanselor, despre meritocratie si despre justitie sociala.

Ce-ar fi sa descoperim ca oamenii frumosi au parte de un tratament mai favorabil decat cei urati sau comuni din partea tuturor, inclusiv a ta, cititorule? Ce-ar fi sa descoperi ca judecata ta patineaza cand intalnesti un om inalt, ca tinzi sa-l consideri mai bun, mai destept si mai inteligent decat o varianta mai scunda cu 10-20 de centimetri?

Din pacate lucrurile chiar asa stau, dupa cum o dovedeste filmuletul anexat. Tindem sa favorizam oamenii frumosi, sa ii consideram mai destepti, mai bine intentionati, mai muncitori, mai atragatori pentru o relatie de orice fel, inclusiv una de afaceri. E o lume nedreapta pentru boccii si pentru pitici!

Efectul asta ni se aplica si noua. E bine sa intelegi ca oamenii te judeca dupa modul in care te imbraci, deci imbraca-te pentru succes!

Poarta accesorii scumpe, daca vinzi lucruri scumpe; ingrijeste-ti corpul chiar daca vinzi ingrasaminte chimice; condu o masina scumpa, pentru a fi vazut ca un om de succes (chit ca ai cumparat-o la mana a doua).

Ti-e greu sa citesti asemenea sfaturi? Mie mi-e si mai greu sa le scriu: masinile scumpe ma lasa rece, ceasurile scumpe ma plictisesc, nu port bijuterii, nu-mi place sa ma dau mare, nu imi fac manechiura la salon, nu ma vopsesc, nu mi-am dat niciodata cu gel in par etc.

Asta e lumea in care traim, dragi prieteni si astia suntem noi, homo sapiens sapiens: niste creaturi imperfecte, care judeca mai degraba folosind stereotipii decat ratiunea! Nu puteti schimba asta. Puteti doar sa invatati sa o folositi in avantajul vostru!

Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply