Skip to main content
management

Vizualizarea si eficienta sedintelor

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wsHlO8UXaLw&feature=colike[/youtube]

Majoritatea sedintelor de management sunt putin productive. Sunt foarte multe motive si nu mi-am propus sa le inventariez acum.

Ceea ce mi-am propus este sa pledez in favoarea vizualizarii si structurarii discutiei in timpul sedintelor de management.

Un flipchart este o mare imbunatatire fata de discutia in jurul unei mese, in care participantii se zgaiesc la agendele proprii sau raspund pe furis la e-mailuri pe telefon, tableta sau laptop. Flipchartul organizeaza informatia si focalizeaza discutia, furnizeaza structura si incurajeaza colaborarea.

Cercetatorii de la Universitatea St. Gallen si cei de la Universitatea din Lugano au realizat un experiment (vezi film atasat), in care au dorit sa masoarea influenta vizualizarii asupra productivitatii managerilor aflati in sedinta. Ei au facut 2 grupuri identice de manageri, pe care i-au observat in timpul unei sedinte. Una dintre cele 2 echipe a folosit un flipchart, iar a 2-a folosit un software  specializat, gen mind mapping.

Dupa sedinta managerii au fost testati, apoi au trecut la o sarcina menita sa ii determine sa se relaxeze, sa nu se mai gandeasca la cele discutate in sedinta. Au fost testati din nou si cele 2 grupuri au fost comparate.

Cu cat au folosit mai multa vizualizare in timpul sedintei, cu atat au fost mai productivi si si-au amintit mai mult din cele discutate.

Este simplu sa folosim un software de tip mind mapping in timpul sedintelor. Majoritatea solutiilor de acest fel se pot descarca gratuit de pe Internet. Rezultatul poate fi seminificativ: sedinte mai eficiente, idei mai bune, participare crescuta si participanti mai relaxati si mai multumiti!

Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply