Skip to main content
book reviewsalesvanzari

Book Review: How to Sell When Nobody Is Buying: And How to Sell Even More When They Are de Dave Lakhani

book dave lakhaniIn urma cu cativa ani citeam tot timpul cate o carte de vanzari. Nu mai pot sustine acelasi ritm. Nu pentru ca mi-as fi pierdut interesul, ci doar pentru ca gasesc prea putine idei noi intr-o carte noua de vanzari. Dupa ce ai citit zeci, ideile tind sa se repete.

Am cumparat acest audiobook pentru ca imi era dor sa mai citesc o carte despre vanzari si pentru ca oricum speram sa gasesc ceva tehnici noi.

Lakhani incepe in forta, cu energie, asa cum ii sta bine unui autor american, vanzator si conferentiar motivational. La un moment dat am crezut ca asta e tot, adica energia si increderea autorului sunt tot ceea ce voi obtine de la aceasta carte, pentru ca incepusem sa recunosc tehnici de vanzari care functioneaza, dar care nu sunt noi pentru mine.

Pe la jumatate adunasem o mana de tehnici si observatii originale cel putin in context, care faceau lectura una profitabila. Dave Lakhani ofera un sistem de vanzari capabil sa-ti sustina eforturile intr-o economie in recesiune. El iti arata ca e momentul sa te ridici in picioare si sa lupti, in loc sa te lasi in genunchi si sa speri. Cererea e in scadere, dar nici oferta nu o duce mai bine: fiecare competitor descurajat iti lasa piata mai libera si te ajuta sa ai mai mult succes in criza si nu mai putin.

Tehnicile descrise de Dave te ajuta sa iti focalizezi eforturile si atentia acolo unde cererea creeaza oportunitati noi, sa valorifici segmente de piata neexploatate de competitie, sa gasesti noi metode de a crea valoare pentru clienti.

Traim in lumea social media, nu in epoca dominatiei telefonului sau a descoperirii faxului. Sistemul practic, „ready to be used” creat de Dave nu ocoleste social media. Inveti sa folosesti social media pentru marketing, pentru prospectare, pentru comunicare.

Un incepator ar trebui sa ia cartea, sa-si deseneze pe o foaie etapele de urmat si apoi sa le aplice intocmai pentru rezultate rapide.

Un vanzator cu experienta ar trebui sa citeasca cu atentie cartea si apoi sa compare sistemul lui Dave cu practica sa. Unde exista diferente, acolo ar trebui sa incorporeze metodele lui Dave Lakhani.

Pe scurt, o carte buna, moderna, la zi, practica, o buna investitie pentru timpul vostru!

De unde cumparam?

Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply