Skip to main content
salesvanzari

Ce ar fi trebuit sa va intreb si nu v-am intrebat?

interview

Oricat de bine te-ai pregati de acasa, inainte de intalnirea cu un potential client, tot iti va scapa ceva. Oricat de bine ai conduce interviul si tot iti va scapa ceva. Oricat de favorabil ti-ar fi prospectul si oricat de mult ar dori sa te ajute si tot s-ar putea sa-i scape o informatie care ti-ar fi utila.
Acestea sunt motivele pentru care atunci cand crezi ca ai pus toate intrebarile si ai aflat tot ceea ce era de aflat, trebuie sa pui aceasta intrebare de tip ”killer question”:
Ce ar fi trebuit sa va intreb si nu v-am intrebat?
Aceasta intrebare este deosebit de eficienta pentru ca:
  1. Il invita pe prospect sa-si reevalueze raspunsurile si sa caute informatia esentiala pe care nu ti-a comunicat-o. De obicei aceasta intrebare este urmata de un moment de reflectie din partea prospectului.
  2. Ii comunica prospectului ca il consideri important, ca parerile lui conteaza si te intereseaza, ca esti acolo ca sa-l ajuti sa-si rezolve problemele si nu ca sa-i iei banii, ca il respecti ca profesionist.
  3. Ii arata prospectului ca el controleaza situatia, pentru ca prospectii adora sa cumpere, dar urasc sa li se vanda.
Introduceti aceasta intrebare la finalul urmatoarei analize a nevoilor la client si scrieti-mi despre rezultate!
Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply