Skip to main content
politica

Cum ne fura guvernul fara macar sa o ascunda

abuz de putereE de notorietate ca guvernul ne fura, doar ca unii cetateni nu realizeza acest lucru.

Anul acesta insa guvernul a ales sa nu disimuleze furtul in niciun fel, a ales sa ne fure cu ochii deschisi.

Prevederile din codul fiscal favorizeaza impunerea unui curs de calcul al accizelor artificial. Anul acesta cursul ar fi trebuit sa fie mai mic decat in 2014, dar mai mare decat prognoza cursului de schimb al euro pentru anul viitor. Anul trecut cursul a fost stabilit tot arbitrar, la o valoare aberanta, niciodata inregistrata. Cum valoarea calculata a cursului aberant de anul acesta era mai mica decat aberatia de anul viitor, ramane cursul de anul trecut, ceea ce permite guvernului sa clameze ca nu se schimba taxele.

Pe scurt, accizele se vor calcula la 4,73 lei pentru un euro (articol detaliat aici).

Bugetul de anul viitor a fost insa calculat tinand cont de o valoare prognozata a euro de 4,42 lei (aticol aici).

Adica guvernul prognozeaza un curs de 4,42 lei pentru 1 euro, dar stabileste un curs de 4,73 lei pentru calculul impozitelor percepute contribuabililor. Daca asta nu e escrocherie, ce e?

Acest guvern ne escrocheaza si ne crede prosti.

Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

2 Comments

 • Iosif Stalin spune:

  Mai Mariane, iar o dai cu guvernul care face si drege si ne crede idioti si tra la la.
  Mama mea este pensionara. Pensia ei este platita de „guvern”, pun ghilimele pentru ca nu guvernul in sine plateste pensiile.
  Pensiile romanilor sunt platite din contributia salariatilor in economie plus banii din aceasta blestemata de acciza, care ma coasta vreo 200 de lei in plus pe luna la masina mea (conduc mult).
  Acesta este sistemul actual. Nu iti place acciza – puna mana si plateste-i tu mamei pensia. Iti convine? Iti spun eu ca nu.
  Multumesc pentru atentie,
  keep up with the good work.

  • Sistemul actual de pensii este construit ca o schema Ponzi. Noii intrati trebuie sa plateasca nu pentru pensia lor, ci pentru pensia parintilor si bunicilor lor. Asa au fost gandite sistemele de pensii in sec. XX si a functionat cat timp generatiile noi au fost mai numeroase decat cele anterioare. Cum situatia s-a inversat, sistemul actual de pensii este in criza. In momentul acesta platim pensii de vreo 18 mld. lei, in timp ce incasarile sunt de vreo 13. Citez din memorie, sper sa nu fi gresit. Intr-adevar, diferenta se finanteaza din alte taxe. Nu vad insa de ce ar trebui sa fim mintiti si asta e sensul articolului meu. Prefer sa mi se spuna ca au crescut taxele pentru a acoperi deficitul de la fondul de pensii, decat sa mi se spuna ca accizele au ramas aceleasi, in timp ce guvernul aplica un curs smecheresc, fara legatura cu realitatea. Tu nu ai prefera sa ti se spuna adevarul, sa nu fii luat de prost?

Leave a Reply