Skip to main content
marketingsalesvanzari

De ce casca toti la prezentarea ta?

boring meeting

Sunt multe motivele pentru care oamenii casca la prezentarile tale. Un motiv ar fi ca nu-i intereseaza deloc ceea ce prezinti.
Un alt motiv este relativitatea timpului, nu in sensul in care o intelegea Einstein, dar in sensul ca atunci cand vorbesti, ai o cu totul alta perceptie a timpului fata de momentele in care asculti.
Timpul trece usor cand te bucuri de atentia publicului. Este flatant si nu simti cand trece timpul.
„Nimeni nu ar asculta, daca nu ar sti ca urmeaza randul sau sa vorbeasca”, spune unul dintre citatele mele preferate. Atunci cand asculti, timpul trece incet, chiar daca tema este interesanta. Intrebarile si precizarile se ingramadesc in mintea ta, simti ca ai vreai sa intervii si abia astepti sa se termine prezentarea.
Oricine urmeaza sa faca o prezentare in fata unui auditoriu trebuie sa fie constient de aceasta relativitate si trebuie sa:
-prevada o durata rezonabila a prezentarii (10-20 minute)
-sa stie la ce ora a inceput si sa-si consulte mereu ceasul pentru a verifica progresul
-sa seteze momente intermediare daca prezentarea este mai lunga sau mai complexa de 20 de minute
-sa sondeze mereu interesul de care se bucura prezentarea sa mentinand contactul vizual cu audienta si interpretand corect semnalele nonverbale
-sa nu divagheze narcisist de la tema doar pentru placerea de a se auzi vorbind.

Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply