Skip to main content
viata

Oameni cu carti si ambitie

Majoritatea antreprenorilor pe care ii cunosc nu au o relatie foarte buna cu cartile. Succesul lor se datoreaza mai ales ambitiei si unei abilitati remarcabile de a invata din experienta proprie sau a celor cu care lucreaza. Ciclurile “Incercare-eroare-corectie” se petrec mai rapid decat la ceilalti oameni.

120904-Entrepreneurship-books-275x275

Capacitatea lor de invatare este insa limitata de numarul experientelor pe care le au. De asemenea, ei pacatuiesc prin faptul ca nu cunosc si nici nu sunt interesati sa incerce altceva decat “incercare-eroare”. Cate experiente sa ai intr-o viata de om?

De multe ori au success cu o metoda, pentru timp indelungat. O idee de afaceri urmata de o executie care se imbunatateste cu fiecare zi, prin “incercare-eroare” le poate adduce succesul si prosperitatea. Metodele prin care ajungi de la 1 la 100 de angajati nu sunt aceleasi cu cele prin care ajungi de la 100 de angajati la 1000 de angajati.

Uneori intalnesc antreprenori care au la fel de multa ambitie ca si cei care nu citesc carti, dar care devoreaza carti de specialitate si nu numai. Casele lor sunt intestate cu carti, iar in birou au mai multe carti decat familia tipica intelectuala in biblioteca.

Oamenii acestia sunt competitori mai puternici decat ceilalti, pentru ca ei pot invata din experienta altora, pentru ca atunci cand au nevoie sa stie ceva pot sa se conecteze la experienta acumulata de cei mai buni din domeniul lor. Cartile te ajuta sa depasesti constrangerile propriei experiente, te ajuta sa faci salturi calitative imposibil de realizat prin experimentare. Cunoasterea plus ambitia, sunt o forta incredibila.

Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply