Skip to main content
marketingsalesvanzari

Esti pe Facebook? Mmm, ar cam trebui!

FB brands RomaniaCu cat un om este mai ocupat cu afaceri, cu atat mai slaba este activitatea lui in retelele sociale. Omul nu are timp, face bani nu are timp de socializare.

OK, dar una este sa-ti pozezi varfurile la pantofi si desertul in fiecare zi pentru a le posta pe Facebook si alta este sa folosesti retelele de socializare pentru a face bani. Poti foarte bine sa nu ai cont pe FB, dar sa cheltuiesti mii de euro promovandu-ti produsul pe FB.

Numarul utilizatorilor de FB este urias si, in majoritatea tarilor, in crestere. Gasiti o statistica buna aici: Socialbakers. In Romania sunt 5.67 milioane de utilizatori FB si anul trecut numarul lor a crescut cu 6.7%.

Numeroase branduri se folosesc de oportunitatea Facebook, creind fan pages. O statistica a celor mai populare branduri pe FB, in Romania, o gasiti aici: Socialbakers brands.

OK, veti spune, dar ce este de facut daca eu sunt doar un vanzator si compania mea nu investeste in Facebook?

Pai fa-ti tu o pagina dedicata tie si vorbeste acolo despre cat de grozav este ceea ce faci si ce beneficii au oamenii care cumpara de la tine. Atentie sa nu faci vreo prostie, sa te ia la ochi departamentul de marketing! Pagina trebuie sa fie despre tine, ca sa nu existe discutii.

Anunta-ti acolo victoriile, initiaza discutii cu clienti multumiti care sa declare ca sunt multumiti pe pagina ta. Invita prospectii sa se conecteze pe FB cu tine si… bingo: genereaza leaduri!

Un ultim sfat: daca mergi pe drumul asta, fa-ti un alt cont de FB, anonim, pentru comentariile despre politica, religie si fotbal. Nu vrei sa intri in discutii in contradictoriu cu potentialii clienti! In plus, un profil anonim dedicat debaterilor incinse, iti va oferi posibilitatea sa iti spui opiniile mai apasat, asa cum ne place tuturor, din cand in cand. Da, stiu ca o sa-mi sara unii in cap acum, dar nu uitati ca un tribunal din Romania a stabilit ca tot ce spui pe FB poate si va fi folosit impotriva ta la nevoie!

Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply