Skip to main content
salesvanzari

Niciodata nu spune ca pretul tau este negociabil!

pret negociabilOri de cate ori vad un anunt de vanzare de tipul „5000 euro negociabil” ma intreb de ce adauga vanzatorul infama precizare „negociabil”?

E un mod foarte bun de a spune cumparatorilor ca nu te astepti sa primesti pretul cerut si ce crezi? Daca nu dai de un fraier mai mare decat tine, nici nu-l vei obtine, pentru ca un cumparator care stie ce face nu iti va oferi in niciun caz acest pret.

Daca ai ceva de vandut, pune un pret care sa-ti asigure si o margine de negociere si spune-l fara sa mai adaugi nimic care sa-i mineze credibilitatea.

Cand te suna un potential cumparator si te intreaba daca pretul este negociabil, nu ii spui ca da, e negociabil, ci ca este negociabil in anumite conditii de plata si livrare. Prin asta ii semnalezi ca pentru a putea obtine o reducere va trebui sa faca si el concesii. La ora acestei discutii e bine sa stii deja la ce te referi (plata cash in avans, ridicarea marfii de la sediul tau etc.).

Nu fi fraier, fii vanzator!

Marian Hanganu

I am a professional in marketing and sales. I am proud of being called a salesman. I am a free man. I am a father and a husband.

Leave a Reply